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January 22, 1992 TO: CLOSED-END FUND MEMBERS NO. 6-92 OPERATIONS MEMBERS NO.
4-92 SEC RULES MEMBERS NO. 3-92 UNIT INVESTMENT TRUST MEMBERS NO. 5-92
ACCOUNTING/TREASURERS MEMBERS NO. 5-92 RE: SEC STAFF ISSUES THIRD GENERIC
COMMENT LETTER __________________________________________________________ The Division of
Investment Management issued the attached letter to the investment company industry to
provide guidance on the filing of registration statements and post-effective amendments in
1992. The letter covers disclosure developments since the last "generic comment letter",
dated January 3, 1991. The contents of the letter are summarized below; however, please
refer to the letter for more complete discussion of the staff's views. I. Filing Requirements
A. Filing Fee Increase The letter reminds registrants that 1933 Act registration fees have
been increased to 1/32 of 1% of the maximum aggregate price at which the securities will
be offered. B. Rule 24f-2 Requirements The letter reminds registrants that the fee offset
from the "netting" of redemptions can only be used if the 24f-2 Notice is received by the
Commission within two months (not 60 days) after the close of the registrant's fiscal year.
C. Combined Prospectuses The staff states that it is permissible to use combined
prospectuses for funds that are registered separately under the 1940 Act. Since the funds
are registered separately, each fund must file with the Commission a separate registration
statement. The staff requires that registrants using a combined prospectus should include a
statement that there is the possibility that one fund may be liable for any misstatements,
inaccuracy, or incomplete disclosure in the prospectus concerning the other fund. D. Form
N-14 and Rule 488 The staff advises that while registrants filing registration statements on
Form N-14 may elect to use Rule 488 under the 1933 Act to designate an automatic
effective date (thirty to fifty days after filing), they should make sure that the registration
statement is complete and accurate before filing under that Rule. Otherwise, the registrant
will be required to file a pre-effective amendment to delay the effective date. Therefore, if
the items required by Form N-14 are not available at the time of initial filing or extensive
disclosure revisions are anticipated, registrants should file under Rule 473 instead of under
Rule 488. E. Omission of Adviser's Balance Sheet Unless the advisory agreement is being
voted on for the first time and absent special circumstances, the letter states that an
investment adviser's balance sheet may be omitted from proxy statements under Rule
20-2(a)(9) under the 1940 Act if the adviser's gross revenue from all services performed for
registered investment companies is less than 20% of the adviser's gross revenues. F. Proxy
Comments The staff clarifies that registrants may print and mail proxies without first
receiving any comments from the staff if the preliminary proxy statement has been on file
with the Commission for ten calendar days. If the staff intends to comment on the
preliminary proxy, the registrant will, before the end of tenth day, be provided the



comments or alerted that comments are forthcoming. II. Disclosure Comments A. Index
Funds An investment company or series that uses the word "index" in its name should be
substantially invested in securities of the underlying index and should have a policy of
weighing its portfolio to approximate the relative composition of the securities contained in
the underlying index. In addition, disclosure should be made with respect to: (1) the
standard used to track the accuracy with the index (e.g., what correlation coefficient is
used); (2) how tracking will be monitored; and (3) what steps will be taken if tracking
accuracy is not maintained. B. Money Market Fund Disclosure The letter states that the
prospectus cover page disclosure required under Item 1(a)(vi) of Form N-1A for funds
holding themselves out as money market funds must appear together and in the order
designated. The staff clarifies that the statement will be prominent if it appears in some
typographically distinctive manner (e.g., boldface, italics, red letters, etc.). C. Third Party
Fees Registrants are required to add a footnote to the fee table where customers of banks
and other financial institutions must pay fees for services in order to purchase shares of an
investment company offered exclusively by that entity, even though such services may not
be fund related. Where only one institution is imposing the additional fee (e.g., where the
shares are offered through a cash management account), or where the fund is designed to
be offered primarily by a fund affiliate which charges an additional fee, the fee should be
included as an item in the fee table. D. Exculpatory Language Concerning Telephone
Transactions The staff is currently considering the legality of the disclaimer found in some
fund prospectuses and application forms that the registrant or transfer agent will not be
liable for following instructions for telephone exchanges or redemption transactions that
prove to be fraudulent and will not be responsible for verifying the authenticity of
instructions. Until this issue is resolved, registrants that provide for such disclaimers must
include the following disclosure in their prospectuses: (1) a clear description of the
registrant's policy with respect to exculpation from liability in the event of a fraudulent
telephone exchange or redemption transaction; (2) a statement that the investor, as a
result of this policy, will bear the risk of loss; (3) a statement that the staff of the SEC is
currently considering the propriety of such a policy. E. Investment Policies and Rule 144A
Funds that have fundamental policies prohibiting them from investing in restricted
securities or securities subject to legal or contractual restrictions on resale must change
their policies before investing in Rule 144A securities. In addition, the staff reminds funds
that in determining the liquidity of Rule 144A securities, the board must consider the
trading markets for that specific security. In addition, the staff states that the board is not
required to approve and review each Rule 144A security purchased by the fund. Instead,
the board is responsible for developing and establishing procedures for determining
liquidity and monitoring the adviser's implementation of them. F. Segregated Accounts The
staff reiterates its view that when a fund establishes a segregated account, as it is required
to do if it is engaging in certain transactions, the account must be maintained with the
fund's custodian and contain only liquid assets, such as cash, U.S. Government securities,
or other liquid high grade debt obligations. Equity securities cannot be used for these
purposes. In addition, the fund is required to disclose in its statement of additional
information the kinds of assets that will be placed in the segregated account and the fact
that the segregated account will be maintained by a custodian. III. Recent Revisions of Staff
Positions A. Section 12(d) and CMOs The letter discusses a recent no-action letter issued by
the staff in which it liberalized its position regarding the application of the limitations of
Section 12(d)(1) on issuers of collateralized mortgage obligations (CMOs) that have
received exemptive orders under Section 6(c) of the 1940. ( The Blackstone Income Trust
Inc., pub. avail. February 8, 1991). B. Municipal Lease Obligations The generic comment
letter discusses a letter sent to the Institute, in which the staff modified its position with
respect to the liquidity of municipal lease securities. (See Memorandum to SEC Rules



Members No. 37-91, dated June 27, 1991). C. Liquidity of IOs and POs The staff has
liberalized its previous position that interest-only and principal-only fixed mortgage-backed
securities ("IOs" and POs") should be deemed illiquid. The staff now takes the position that
the determination of whether a particular government-issued IO or PO backed by fixed-rate
mortgages is liquid may be made under guidelines and standards established by the board
of directors. The staff states that such a security may be deemed liquid if it can be disposed
of promptly in the ordinary course of business at a value reasonably close to that used in
the calculation of the NAV per share. Amy B.R. Lancellotta Associate General Counsel
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