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August 7, 1991 TO: SEC RULES MEMBERS NO. 42-91 MONEY MARKET MEMBERS - ONE PER
COMPLEX NO. 22-91 RE: SEC STAFF ISSUES INTERPRETIVE LETTER REGARDING HOW THE
DESIGNATION OF THOMPSON BANKWATCH AS AN NRSRO AFFECTS MONEY MARKET FUNDS
The SEC's Division of Market
Regulation issued a letter yesterday recognizing Thompson Bankwatch ("Bankwatch") as a
"nationally recognized statistical rating organization" ("NRSRO") for purposes of Rule
15c¢3-1 under the Securities Exchange Act. (A copy of the letter is attached as Appendix
A.2.) In response, the Division of Investment Management issued a letter to the Institute
regarding how this designation affects money market funds under Rule 2a-7 of the
Investment Company Act. (The staff's letter is attached as Appendix A.1.) Under Rule 2a-7,
a fund can only buy securities that are "Eligible Securities", which are defined as securities
that, among other things, have received one of the two highest ratings assigned by the
"Requisite NRSROs" or, if unrated, are of comparable quality to securities having received
such ratings. "Requisite NRSROs" is defined under the Rule as (i) any two NRSROs that have
issued a rating with respect to a security or class of debt obligations of an issuer or (ii) if
only NRSRO has issued a rating with respect to a security or issuer at the time the fund
purchases or "rolls over" the security, that NRSRO. In its letter, the SEC staff states that,
"Since Bankwatch could not have been a Requisite NRSRO for the existing securities of any
issuer, the designation of Bankwatch as an NRSRO will not affect the status of a security
that is currently held by a fund as an Eligible Security, even if Bankwatch assigns the
security a rating that is below its second highest rating category for short-term debt." The
staff notes, however, that the Bankwatch rating must be taken into consideration if a fund
makes an additional investment in that security or "rolls over" the security. With respect to
downgradings, the staff advises funds that if Bankwatch assigns a rating below its top two
categories (TBW-1 or TBW-2) to a second tier or comparable unrated security held by a
fund, the fund's board must, as required under Rule 2a-7, promptly reassess whether the
security presents minimal credit risks, unless the security is sold or matures within five
business days. In addition, a security that was rated first tier at the time a fund acquired
will not be deemed to be a second tier security for purposes of the quality and
diversification requirements under Rule 2a-7 if Bankwatch assigns it a second tier rating.




However, the Bankwatch rating would have to be taken into account when the fund "rolls
over" the security. On a related matter, the SEC staff, responding to a request by the
Institute, issued an interpretive letter clarifying that investment companies that hold
themselves out as "money market" funds in accordance with paragraph (b) of Rule 2a-7 are
excluded from the requirement to provide a portfolio turnover rate in response to Iltem 3 of
Form N-1A and Item 71 of Form N-SAR. In addition, the staff responded favorably to our
request that the definition of the term "money market fund" in Instruction G of Form N-SAR
be interpreted to refer to an investment company that holds itself out as a "money market
fund" in accordance with Rule 2a-7(b). There was some concern that these items may have
caused confusion since they were not amended to conform to the recent changes to Rule
2a-7. (A copy of the staff's letter is attached as Appendix B.) Amy B.R. Lancellotta Assistant
General Counsel Attachments
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